Het vinden en behouden van nieuw personeel in de binnenvaart wordt steeds lastiger. De instroom van voldoende gekwalificeerd personeel is belangrijk voor de toekomst van de binnenvaart. Maar het gaat niet alleen om de instroom. Het zou mooi zijn als nieuw personeel langdurig in de sector blijft en niet al na een jaar aan de wal gaat werken. Zo bouwen ze praktijkervaring op, waardoor de kwaliteit van uw dienstverlening toeneemt.

Cruciale rol Praktijkbegeleider
Een voorbeeld van nieuwe instroom zijn leerlingen van STC Group en andere maritieme opleidingen. Zij komen bij u aan boord om het vak te leren. De kapitein wordt dan Praktijkopleider, ofwel docent in de praktijk. De invulling van deze rol is van grote invloed op het besluit van de leerling om na de stage te gaan varen of niet. Denkt u maar eens terug aan uw eigen schooltijd: waarom vond u het ene vak leuk en het andere niet? Vaak is dat de ‘klik’ met de docent. Daarom is het verstandig om de kapitein naar een tfoto-workshop-stc-2raining ‘Praktijkopleider’ te sturen.

Zou het niet mooi zijn als de nieuwe kapiteins die uit de opleiding komen al beschikken over Praktijkopleiders-vaardigheden? Die vaardigheden kunnen ze vanaf dag 1 inzetten en niet alleen voor het begeleiden van leerlingen. Met deze vaardigheden zijn ze beter in staat om leiding te geven aan vakvolwassen bemanningsleden. Daarom zijn we een pilot gestart samen met STC Group. Een groep vierdejaars kapiteinsleerlingen heeft een Praktijkopleiderstraining gevolgd die we voor hen op maat hebben gemaakt. Ze hebben immers zelf nog geen praktijkervaring. Daarmee zijn zij de eersten die bij u aan boord komen met extra bagage: communicatie en leiderschapsvaardigheden. Dat vergroot de kwaliteit van uw personeel en daarmee van uw dienstverlening.

Contactgegevens
Wilt u de mogelijkheden van competentiemanagement voor uw organisatie bespreken, neemt u dan contact met ons op via het telefoonnummer +31(0)10-2973938 of door te mailen naar info@emprove.nl.