Competentiemanagement is het inzichtelijk maken en verder ontwikkelen van kennis en vaardigheden van het personeel. Hierdoor is een organisatie maximaal toegerust op de uitdagingen van nu en van de toekomst. Competentiemanagement geen doel op zich. Het is een middel om het functioneren van mensen binnen een organisatie aan te laten sluiten bij de doelstellingen van een bedrijf.

Waarom competentiemanagement?
De binnenvaart branche is sterk onderhevig aan veranderingen. Vanuit diverse hoeken, zoals overheden en opdrachtgevers worden er nieuwe randvoorwaarden gesteld op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Dit geldt ook op het gebied van ontwikkeling van personeel. Veel bedrijven selecteren en ontwikkelen hun personeel op ad-hoc basis. Als deze activiteiten meer planmatig worden ingezet op basis van de persoonlijke behoeften van mensen, worden de inspanningen en investeringen inzichtelijk. Het transparant maken van doorgroei mogelijkheden motiveert mensen.

  • U krijgt inzicht in de investeringen in persoonlijke ontwikkeling.
  • U kunt mensen eenvoudiger belonen.
  • U kunt mensen beter motiveren.

 Is competentiemanagement kosteneffectief?
Competentiemanagement kan geïmplementeerd worden op verschillende niveaus. Welk niveau is afhankelijk van hoe ver men wilt gaan. Met het opstellen van functiebeschrijvingen en een inventarisatie van benodigde certificatie en opleidingen is men al een heel eind op weg. Daarnaast kan een bedrijf kiezen om alles zelf uit te voeren of samen te werken met een externe partij.

Contactgegevens
Wilt u de mogelijkheden van competentiemanagement voor uw organisatie bespreken, neemt u dan contact met ons op via het telefoonnummer +31(0)10-2973938 of door te mailen naar info@emprove.nl.